​Samsung va prezenta aproape sigur în ianuarie noua serie Galaxy S, cu mai bine de o lună mai repede decât de obicei și, tot mult mai devreme s-au aflat pe surse și specificațiile noilor telefoane a căror producție de serie a început. Vor fi trei modele, cu cel mai mare având ecran de 6,8 inci și baterie de 5.000 mAh. Samsung are concurență din partea iPhone 12 și a unor companii chineze precum Xiaomi, OnePlus sau OPPO, dar este mult mai mică rivalitatea cu Huawei, puternic afectată în Europa de interdicțiile impuse de americani.

SamsungFoto: Svglass, Dreamstime.com

Site-urile tech au scris mult în ultimele zile despre noua seria Galaxy S 21, Android Police dezvăluind o bună parte din fișele tehnice într-o masivă ”scurgere” de informații ce nu este probabil întâmplătoare, Samsung dorind să se afle specificațiile cu atât de mult timp înainte. Vor fi trei variante: S21 clasic (cu ecran de 6,2 inci), S21+ (6,7 inci) și S21 Ultra, cu ecran de 6,8 inci. Cel mic va avea avea baterie de 4.000 mAh, cel mediu, de 4.800 mAh, iar procesoarele vor fi, în funcție de piețe, Snapdragon 875 sau Exynos 2100.

Modelul de top S21 Ultra va avea baterie de 5.000 mAh, pe spate vor fi patru camere (principala cu senzor de 108 MP și două obiective telephoto, 3X și 10 X zoom optic). Sursele mai spun că S21 Ultra va putea fi folosit și cu S-Pen precum la telefoanele Note, însă stylus-ul nu va fi inclus în cutie și telefonul nu va avea locaș dedicat pentru stylus. Toate trei vor fi 5G, iar rata de refresh a display-ului va fi de 120 Hz.

Evaluând credibilitatea zvonurilor, CNET France scrie că indicele de probabilitate este de 85% pentru ca pe telefoane să se găsească noile procesoare Snapdragon 875 și Exynos 2100, tot de 85% este și pentru ecranul de 120 Hz. Indicele de credibilitate este de 80% pentru zvonul legat de o lansare la mijloc de ianuarie și de un număr total de trei telefoane.

Zvonurile mai indică faptul că lansarea ar fi pe 14 ianuarie 2021 și precomenzile vor putea fi făcute din acea zi, în timp ce primele telefoane vor ajunge la clienți în 29 ianuarie.

Sursele mai spun că S21 Ultra va fi disponibil în două versiuni de culoare, cu denumirile comerciale Phantom Black și Phantom Silver, în timp ce S21 Galaxy va fi disponibil în trei variante (Phantom Silver, Phantom Black Phantom Violet). Vor fi patru variante la modelul clasic S21 (Phantom Violet, Phantom Pink, Phantom Gray și Phantom White). Prețurile vor porni de la aproximativ 3.000 de lei, dar unele surse spun că ar putea fi mai mici decât cele de lansarea S20.