Messenger și Instagram au avut multe probleme de funcționare joi, între orele 11.30 și 16.00, cea mai mare nemulțumire a user-ilor fiind că nu pot trimite mesaje. Site-ul DownDetector a arătat că în această parte a Europei, România și Polonia au fost cel mai afectate, iar problemele au fost mai mari la Messenger, decât la Instagram, dar au apărut și la Facebook.

Messenger si caderea din 10 decembrieFoto: downdetector.com

Recent, Facebook a mai finalizat o etapă din procesul care face ca Messenger și Instagram să aibă mult mai multă infrastructură în comun cu rețeaua Facebook, proces criticat de mulți. Facebook a mai avut de câteva ori probleme grave de funcționare, dar de data asta, din cauza faptului că aplicațiile sunt puternic unificate, când una a avut probleme, toate au avut.

Problemele au început să fie semnalate pe la ora 11.30 și au culminat în jurul orei 15.30, începând să se rezolve după ora 16.00. Pe downdetector.com au continuat să vină semnale cum că problemele nu s-au rezolvat complet nici după ora 18.00, dar numărul de oameni care semnalau disfuncționalități era de peste zece ori mai mic decât în momentul de maxim. La ora 18.30 erau semnalate probleme mari de funcționare la Messenger în zonele Varșovia, Bruxelles și Londra.

La Instagram, după ora 18.00 numărul celor care semnalau probleme era de opt ori mai mic decât în momentul de maxim de la 15.30 și cele mai afectate zone erau Paris, Amsterdam, Milano și Londra.