​În spatele ecranelor, unul din trei utilizatori ai internetului este un copil, care se confruntă cu aceleași riscuri ca oricare adult care navighează pe internet. Potrivit Centrului de Cercetare a Cyberbullying-ului, 34% dintre tinerii din SUA cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani au experimentat o formă de hărțuire cibernetică, în timp ce NSPCC, o organizație caritabilă pentru copiii din Marea Britanie, a dezvăluit recent că poliția a înregistrat aproximativ 9.000 de infracțiuni sexuale asupra copiilor între anii 2017-2018, care au pornit sub o formă sau alta din mediul online.

Safer Kids OnlineFoto: ESET

Era digitală a adus nenumărate oportunități de progres în întreaga lume, însă pericolele sunt și ele prezente sub mai multe forme. Copiii, în special, sunt expuși la tot felul de riscuri, iar părinții și școlile, deși au cele mai bune intenții, nu au întotdeauna toate cunoștințele necesare pentru a proteja copiii în sfera digitală. Safer Kids Online, noua inițiativă ESET, se angajează să creeze o lume online mai sigură pentru copii, oferind o paletă complexă de materiale educaționale pentru familiile și școlile din întreaga lume.

ESET, unul dintre liderii globali pe piața soluțiilor de securitate cibernetică, a lansat noua sa platformă Safer Kids Online - un site plin de resurse, dedicat construirii unui mediu online mai sigur pentru copii. Acest site include clipuri video interactive , articole și informații de specialitate, adresate copiilor, părinților și școlilor și are drept obiectiv să îi ajute pe cei mici să se bucure de internet la întregul său potențial, într-o lume digitală mai sigură.

Fiind disponibil în mai multe limbi, site-ul web Safer Kids Online include conținut educațional potrivit pentru copiii cu vârste mai mici, pentru adolescenți și părinții acestora, dezvoltat în colaborare cu psihologi pediatri recunoscuți și cu experți în securitate cibernetică, membrii ai echipei ESET. Resursele educaționale oferă îndrumări și sfaturi pentru copii și adulți cu privire la practicile necesare pentru o navigare sigură pe web și vor fi concentrate în jurul unor subiecte cheie lunare. Printre subiecte putem enumera selfie-urile și riscurile pe care le prezintă partajarea datelor sensibile, semnele unei hărțuiri cibernetice și protejarea copiilor împotriva prădătorilor online.

Vor fi disponibile, de asemenea, concursuri în care participanții pot câștiga premii amuzante și educative pentru copii, dar și o secțiune de materiale ce pot fi printate și folosite în scop constructiv pentru copii. Toate resursele noastre își pot găsi un uz, de asemenea, în mediile școlare, ajutând la creșterea nivelului de conștientizare socială cu privire la protejarea copiilor în mediul online, unele dintre resurse fiind axate pe subiecte precum rețelele de socializare, jocurile online sau protecția antivirus și malware.

Safer Kids Online va oferi, de asemenea, sfaturi cu privire la modul în care soluțiile software pot ajuta la protejarea copiilor. De exemplu, aplicația pentru telefon mobil sau tabletă ESET Parental Control pentru Android oferă posibilitatea de a controla conținutul web neadecvat și de a gestiona timpul petrecut de copii pe anumite dispozitive, analizând în același timp cât de potrivite sunt aplicațiile conform vârstei lor. Acest lucru le permite părinților să limiteze utilizarea anumitor site-uri și să primească rapoarte despre activitățile copiilor online, ajutându-i să depisteze orice fel de probleme sau obiceiuri negative, înainte de a deveni cu adevărat serioase.

Pentru a afla mai multe despre platforma Safer Kids Online și pentru a vă abona la comunicările trimise puteți da click aici.