Intel a prezentat la târgul CES Las Vegas procesoarele Tiger Lake Seria H despre care compania spune că le va permite și laptop-urilor ultra-portabile să ruleze jocuri mai complexe. Intel se referă la laptop-uri de 14-15 inci și de maxim 18 mm grosime. Față de generația precedentă, Intel spune că noile procesoare vin cu un plus de 35% la performanțe și 70% la grafică.

IntelFoto: Alexander Tolstykh, Dreamstime.com

Intel are ca țintă oameni care lucrează de acasă la laptop sau care ies pe teren și în pauze vor să joace jocuri video mai complexe pe un laptop ultra-portabil. Compania se referă la laptop-uri la care bateria ține ore bune și promite că și pe acestea vor putea rula jocuri care cer configurații mai serioase.

Vor fi trei variante Tiger Lake-H: Core i5-11300H, Core i7-11370H și Core i7-11375H și peste 40 de modele cu această nouă generație de procesoare ar trebui să fie lansate în primul trimestru, de la mărci precum Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, MSI și Vaio.

Laptop-urile vor costa între 1.000 și 2.000 de dolari și compania promite că vor oferi un echilibru bun între autonomie, performanțele video și ușurința de transport.

Surse: PC World, laptopspirit.fr