LG ar putea ieși în acest an de pe piața smartphone-urilor după ce a avut pierderi mari în ultimii ani și nu a câștigat cotă de piață în lupta cu rivali precum Samsung, Huawei, Xiaomi sau Oppo, scrie puublicația The Verge. LG a avut multe telefoane de succes, precum Nexus 5 din 2013, iar acum cel mai scump telefon al său este Wing care costă aproape 5.000 de lei, iar cele mai ieftine modele costă sub 500 de lei.

Logo LGFoto: P0temkin, Dreamstime.com

Presa scrie că LG ar putea să ia această decizie radicală după ce a avut pierderi cumulate de 4,5 miliarde dolari în ultimii cinci ani.

CEO-ul companiei, Kwon Bong-seok, și-a notificat angajații că, dat fiind faptul că este acerbă concurența pe piață, business-ul LG ar putea suferi o schimbare radicală și se iau în considerare diverse opțiuni, inclusiv retragerea de pe piață, vânzarea diviziei sau reducerea substanțială a activității ei. Se pare că o decizie nu a fost încă luată.

La târgul CES Las Vegas compania a prezentat un prototip de telefon pliabil, ”LG Rollable” cu care compania speră să se diferențieze de concurență.

LG a lansat o serie de telefoane cu care a încercat să-și crească cota de piață, G7, V40, G8 sau V50, dar nu a reușit în măsura în care-și dorea.