Numerele de telefon ale utilizatorilor Facebook sunt la vânzare pe internet. Cineva susține că are o bază de date de peste 500 de milioane de numere
”Este foarte îngrijorător să vezi că o bază de date atât de mare este vândută în comunitățile de cybercrime, ne afectează sever confidențialitatea și poate fi folosită pentru smishing și alte activități frauduloase de către cei răuvoitori”, spune Alon Gal.
Smishingul este phishing prin SMS. Practic, primești un SMS care pare să fie de la o firmă cunoscută și include un link. Când dai click pe el, ți se arată o ofertă de nerefuzat, de obicei, pentru ceva gratuit. În acel moment, îți sunt cerute datele de pe cardul de credit pentru plata transportului.
Dacă se va dovedi că baza de date este atât de mare, incidentul este jenant pentru Facebook care le cere oamenilor să-și pună numărul de telefon dacă vor să aibă autentificare cu doi factori.
Publicația Motherboard a testat acest bot și a putut afla numărul de telefon al unui user Facebook care îl setase ca ascuns.
Un bot informatic Telegram ajută persoana care l-a creat să afle numărul de telefon al unui user Facebook dacă îi știu ID-ul, lucrul fiind valabil și invers (dacă știi numărul poți afla ID-ul).
Acest bot informatic funcționează cel puțin din 12 ianuarie, dar dă acces la baze de date din 2019, ceea ce înseamnă că unele numere nu mai sunt valabile, dar cea mai mare parte sunt, mai ales că oamenii nu-și schimbă des numărul de telefon.
Cel care susține că deține baza de date cere 20 de dolari pentru un număr de telefon, dar vinde și ”en gros” părți din baza de date (10.000 de numere cu 5.000 de dolari).

INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Marian Popescu, Centrul de Integritate al Universității București, despre frauda de la Drept: „Numărul studenților e șocant / Când copiatul ca mod de a funcționa ajunge la facultate, partida e pierdută”
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?