​Apple a avut trimestrul trecut o cifră de afaceri de peste 100 miliarde dolari, depășind în premieră această ”bornă” în special datorită vânzărilor foarte bune pentru noul iPhone. Și profitul a fost consistent, crescând cu 29%, până la 28.7 miliarde dolari. Apple a vândut bine și fiindcă tot mai multă lume a lucrat sau a învățat de acasă, astfel că a fost nevoie de tablete și laptop-uri.

Logo AppleFoto: Rixie, Dreamstime.com

Cifra de afaceri a urcat de la 91,8 miliarde dolari, până la 111,4 miliarde dolari, iar ca distribuție a veniturilor pe regiuni, 46 miliarde dolari au fost în America, 27,3 miliarde în Europa și 21 miliarde dolari în China.

Apple a lansat iPhone 12, cu patru modele, inclusiv primul model 5G, iar vânzările de telefoane au crescut de la 56 miliarde dolari, la 65 miliarde dolari. S-au vândut extrem de bine modelele mai scumpe: iPhone 12 Pro și iPhone Pro Max.

Divizia de servicii a avut venituri de peste 15,7 miliarde dolari, iar cea de ”Wearables, Home and Accessories” a vândut de peste 12 miliarde dolari datorită unor produse noi precum ceasurile Watch Series 6 și Watch SE, a boxei HomePod și a câștilor AirPods Max.