Amazon a înregistrat o dublare a profitului net în trimestrul IV din 2020, urcând la 7,2 miliarde de dolari, profitând din plin de creșterea comerțului electronic și a telecomunicațiilor din cauza pandemiei de Covid-19, potrivit AFP.

Jeff BezosFoto: Blue Origin

Grupul a anunțat, de asemenea, că fondatorul său, Jeff Bezos, renunță la rolul de CEO pentru rămâne președintele Consiliului de Administrație.

Jeff Bezos va rămâne „angajat” în marile decizii ale Amazonului, a afirmat el marți după ce a anunțat că va renunța anul acesta la funcția de director general al gigantului comerțului online pe care el însuși l-a fondat. Miliardarul american va rămâne președinte al consiliului de administrație, funcție care îi va permite să facă un pas înapoi de la conducerea de zi cu zi a companiei.

„Voi rămâne angajat în marile decizii ale Amazonului”, a scris el într-o scrisoare către angajații săi, susținând că va avea astfel mai mult „timp și energie” să se concentreze asupra lucrărilor sale filantropice, asupra companiei sale aerospațială Blue Originea și cotidianului Washington Post, pe care îl deține.

Noul CEO al gigantului de comerț electronic va fi Andy Jassy, ​​în prezent șef al serviciilor web ale grupului.