Huawei va prezenta pe 22 februarie noul telefon flexibil Mate X2 și se pare că se va plia diferit față de modelele anterioare lansate de companie. Huawei pierde cotă de piață în Europa și SUA din cauza sancțiunilor impuse în America și avea, conform celor mai noi date IDC, o cotă mondială de 8% la smartphone-uri. Telefonul Mate XS, lansat acum un an, costă peste 10.000 de lei în România.

HuaweiFoto: Inkdropcreative1, Dreamstime.com

Imaginile ”teaser” arată și că noul telefon se va plia spre interior și nu spre exterior precum la modelele Mate Xs și Mate X.

Practic, se pare că Huawei face un ”viraj” de 180 de grade după ce acum 2-3 ani respinsese prototipuri de design care se închideau și deschideau în stilul Samsung Galaxy Fold.

Este foarte posibil ca telefonul să aibă procesorul Kirin 9000 prezent și pe Mate 40 Pro și aproape sigur că nu vor fi incluse aplicațiile Google, dacă nu cumva vine o schimbare de ultimul moment din partea SUA cu privire la sancțiuni.

Piața telefoanelor pliabile este încă la început, sunt doar câteva modele și sunt foarte scumpe. Datele indică faptul că s-au vândut un milion de telefoane în 2019 și 8 milioane în 2020, iar prognozele optimiste indică 100 de milioane în 2025.

Cele mai cunoscute modele sunt Samsung Galaxy Z Flip, Motorola Razr, Samsung Galaxy Z Fold 2, Huawei Mate Xs și Royole FlexPai 2.

Surse: The Verge, Engadget