Electronic Arts anunță că va prelua, cu 2,4 miliarde dolari, compania Glu Mobile cunoscută pentru jocuri precum “Kim Kardashian: Hollywood”, “Design Home” sau “Covet Fashion”. Electronic Arts este un gigant pe partea de jocuri pentru PC, dar în segmentul smartphone rezultatele nu au fost grozave.

Glu MobileFoto: Michael Vi, Dreamstime.com

După anunț, acțiunile Glu au urcat cu 34%, iar cele ale EA, cu 1,4%. EA a oferit 12,50 dolari cash pentru fiecare acțiune Glu, ceea ce înseamnă cu 33% mai mult decât prețul de tranzacționare al acțiunilor Glu în ziua de luni.

Electronic Arts are o valoare de piață de 41 miliarde dolari, iar Glu Mobile, de 1,6 miliarde dolari.

Achiziția Glu va adăuga aproximativ jumătate de miliard de dolari la veniturile anuale ale EA, venituri care au totalizat 5,67 miliarde dolari în ultimele 12 luni.

Piața jocurilor video a crescut puternic în anul pandemiei în care oamenii au stat mai mult timp acasă și mult mai mult timp în fața ecranului.

Glu a refuzat anul trecut mai multe oferte de preluare.

Datele Newzoo arată că veniturile din jocuri video au crescut anul trecut cu 13%, iar cifrele firmei de cercetare NPD arată că vânzările de jocuri video au atins un nivel record de 56,9 miliarde dolari în SUA, anul trecut.

Surse: Reuters, Bloomberg