​CD Projekt, compania poloneză care a lansat recent unul dintre cele mai așteptate jocuri ale anului - Cyberpunk 2077 - a fost victima unui atac informatic de tip ransomware. Compania spune că hackerii au obținut acces și la o parte din codul sursă al unor jocuri, dar că nu va ceda cererii de șantaj informatic.

Cyberpunk 2077Foto: Amlan Mathur, Dreamstime.com

Compania listată la bursa din Varșovia spune că incidentul s-a produs luni și că a luat legătura cu poliția. Hackerii au amenințat că vor vinde datele obținute, dacă nu le este plătită o răscumpărare în 48 de ore.

Se pare că au fost obținute date despre codul sursă al unor jocuri precum Witcher 3 sau Cyberpunk 2077, după ce hackerii au obținut acces neautorizat în rețelele grupului.

Acțiunile companiei au scăzut cu 6%, dar cei de la CD Projekt spun că sistemele de back-up nu au avut de suferit de pe urma atacului.

Cyberpunk 2077, jocul video al CD Projekt Red, a fost extrem de așteptat și a ajuns cu câțiva ani întârziere, dar promitea experiențe cu totul ieșite din comun și o grafică extraordinară. Jocul a fost lansat pe 10 decembrie și a adus multă dezamăgire din cauza numărului uriaș de erori care îl fac aproape imposibil de jucat, în special pe consolele mai vechi.

În ultimele două luni cotația acțiunilor companiei la bursa de la Varșovia au variat între 234 și 464 de zloți. De exemplu, pe 8 februarie erau la 274 zloți, pe 28 ianuarie erau la peste 360 zloți, iar pe 8 ianuarie erau la 234 zloți.

CD Projekt are o valoare de piață de aproximativ 6 miliarde euro

Surse: AFP, Reuters