Efectivele Amazon din România au ajuns să numere peste 2.500 de angajați. Compania se pregătește să adauge până la finalul anului încă 500 de posturi permanente disponibile în birourile sale din țară și intenționează să deschidă un nou birou în Timișoara și alte două în Iași. Amazon și divizia AWS activează din 2018 în biroul din București, care găzduiește echipele Engineering Center, Technology Development, Speech și Language Solutions for Alexa, precum și Alexa Product Testing.

Sediu al AmazonFoto: Amazon

Biroul din Timișoara, planificat să se deschidă în trimestrul al doilea al anului (T2/2021), se va concentra pe linia Amazon Devices, ce va include și dispozitivele de securitate Ring, și va fi locul unde se vor dezvolta și lansa produse și servicii inovatoare.

Biroul nou din Iași se va deschide spre finalul anului în campusul actual și va fi primul care va găzdui departamentul Retail Business Support - cel care se asigură că produsele Amazon și disponibilitatea lor sunt optimizate pentru clienți și, în același timp, sprijină partenerii de vânzări și echipele dedicate categoriilor de produse. În 2023, Amazon se va muta în Palas Campus din Iași, unde întreaga echipă locală va fi consolidată.

Noul birou din Palas Campus va găzdui echipele Compliance Ops, Retail Business Support, Creative Ops & Production, Imaging Support, Customer Behavior Analytics, Information Security & Privacy, Compliance Tech, AWS Global IT și Content Creation Tools.

Amazon și divizia AWS activează deja în biroul din București, care găzduiește echipele Engineering Center, Technology Development, Speech și Language Solutions for Alexa, precum și Alexa Product Testing. Aici echipele sunt responsabile cu dezvoltarea soluțiilor tehnologice și optimizarea operațiunilor Amazon.

Recrutarea pentru pozițiile din București și Iași este în derulare, iar cei interesați sunt invitați să acceseze pagina romania.amazon.com. Toți candidații selectați vor primi pachete salariale atractive și beneficii extinse, inclusiv asigurare de sănătate privată și asigurare de viață.

Amazon investește în România de o bună perioadă de timp. În 2005, compania și-a deschis primul birou din România și a investit peste 100 milioane euro.