Apple a anunțat că va investi un miliard de euro în Germania, urmând să deschidă la Munchen un centru de design pentru semiconductori și pentru dezvoltare software în special în domeniul 5G. Apple vrea ca Munchen să devină un centru european în domeniu, în contextul în care Europa vrea să recupereze ecartul față de China și SUA în domeniul microprocesoarelor, componente cheie în atât de multe terminale.

Logo AppleFoto: Pamela Brick, Dreamstime.com

Apple va deschide un centru de 30.000 mp la final de 2022 și va angaja câteva sute de persoane la ”European Semiconductor Design Center”.

Investițiile se vor ridica la un miliard de euro în următorii trei ani.

Apple are o bază la Munchen din 1981, dar nu de mare amploare: în sudul Germaniei câteva sute de ingineri lucrează la dezvoltarea de microprocesoare.

În Bavaria au baze importante companii precum Fraunhofer Group for Microelectronics și Infineon Technologies AG.

Apple a investit mult în procesoare pentru a-și pune cât mai multe dintre propriile tehnologii pe gadget-urile sale. Anul trecut Apple anunțase că va dezvolta și propriile mini-routere celulare, cele care permit iPhone-urilor să se conecteze la internet, să acceseze aplicații și să inițieze convorbiri. Furnizorul actual pentru aceste componente este Qualcomm.

Surse: Bloomberg, AFP