Facebook spune că a eliminat peste 1,3 miliarde de conturi false între octombrie și decembrie 2020, ca parte a unei strategii de luptă împotriva dezinformării. Facebook a fost intens criticată pe motiv că nu face destule pentru a contracara acțiunile de dezinformare din rețea, iar compania anunță din când în când cifre legate de măsurile pe care le ia.

FacebookFoto: Radek Ziemniewicz, Dreamstime.com

Compania spune că are 35.000 de oameni care se ocupă de lupta contra dezinformării și a spus că a eliminat 12 milioane de materiale despre Covid și vaccinuri care au fost etichetate de experți în sănătate ca fiind dezinformare.

Teoriile conspirației s-au înmulțit în ultimele luni pe platformele de social media, totul fiind și mai de efect din cauza problemelor cu vaccinul de la Astra Zeneca.

Compania spune că folosește tot mai multe tehnologii de inteligență artificială pentru a ajuta la destructurare mai rapidă a unor rețele care răspândesc conținut cu multe informații false.

Compania spune că a extins și rețeaua sa de fact-checkers, numărul total de organizații care verifică informația fiind de 80, în mai mult de 60 de limbi, inclusiv în română.