​Microsoft este în discuții să cumpere platforma de discuții Discord, suma oferită fiind undeva pe la 10 miliarde dolari, scrie Bloomberg. Sursele spun însă că un acord nu este iminent, iar Discord ar putea să decidă să continue pe cont propriu și să se listeze. Discord este o platformă de comunicare folosită mai ales de cei care joacă jocuri video. A fost creată în 2015 și are aproximativ 100 de milioane de useri care intră cel puțin o dată pe lună.

MicrosoftFoto: Jonathan Weiss, Dreamstime.com

Discord este cunoscută mai ales pentru serviciul gratuit care permite gamerilor să comunice prin video, text și audio, dar compania are și un serviciu premium numit Nitro la care abonamentul este 9,99 dolari/lună sau 99.99 dolari/an.

Sursele spun că Discord a avut discuții și cu companii precum Amazon și Epic Games. Pentru Microsoft, Discord este interesantă fiindcă o achiziție cu succes i-ar da acces la o comunitate mare de useri și i-ar permite apoi o integrare cu serviciile legate de consola Xbox.

Microsoft este interesată de cumpărarea unor aplicații ce au creat comunități online mari și de aceea a purtat discuții cu Pinterest, dar și cu TikTok.

Discord, care s-a lansat în 2015, a primit anul trecut o rundă de finanțare de 100 milioane dolari, ceea ce înseamnă o valoare de piață de 7 miliarde dolari.