Apple ar vrea să lanseze o versiune a ceasului Watch care să fie mai rezistentă și să se adreseze celor care practică sporturi extreme, scrie Bloomberg, citând surse din piață. Dacă un astfel de ceas va fi lansat, acest lucru se va întâmpla cel devreme spre final de 2021 sau la început de 2022. Sursele mai spun că viitorul Apple Watch va avea și mai multe opțiuni de măsurare ale activităților de înot.

Apple WatchFoto: Ded Mityay, Dreamstime.com

Bloomberg scrie că Apple se gândește la lansarea unei ediții de Watch care să aibă o carcasă mai rezistentă pentru a fi folosit de atleți, de cei care fac multe excursii montane sau de cei care folosesc ceasul în general în medii extreme.

Ar fi un ceas mai scump decât edițiile standard, dar s-ar adresa unei nișe unde sunt populare modele precum Casio G-Shock

Este a doua oară când cei de la Apple se gândesc în mod serios să lanseze o versiune robustă (”rugged”) a acestui ceas, prima oară fiind la puțin timp după lansarea primul Apple Watch, în 2015.

Actuala versiune Watch este folosită și de cei care aleargă, înoată sau fac diverse sporturi și modelele din prezent sunt rezistente la apă. Ar fi însă cerere și pentru o versiune cu carcasă și mai rezistentă ce să poată să fie folosită în medii mai dificile, cu apă, frig sau praf.

De exemplu, exteriorul ar putea fi îmbrăcat într-un strat de cauciuc, astfel că ceasul ar putea fi folosit în medii unde actualele versiuni din aluminiu, titan sau oțel inoxidabil ar putea să aibă de suferit.

Sursele spun că încă nu s-a luat o decizie dacă modelul să fie, sau nu, lansat.