Taiwan Semiconductor Manufacturing, cel mai mare producător mondial de microprocesoare, a anunțat că va investi 100 miliarde dolari pentru cercetare și pentru a-și crește capacitatea de producție în următorii trei ani. Criza semiconductorilor se simte tot mai puternic și afectează nu doar companii din industria auto, ci și din cea a electronicelor.

TSMCFoto: Andreistanescu | Dreamstime.com

Deși relativ puțină lume a auzit de TSMC, în comparație cu cei care au auzit de Intel, TSMC este o super-companie care a devenit lider în producția mondială de microprocesoare folosite în cele mai diverse gadget-uri, de la cel mai mic ceas smart, până la automobile.

Deși de mai bine de un an fabricile TSMC lucrează la capacitate maximă tot nu este suficient, iar compania anunțase anul acesta investiții totale de 28 miliarde dolari. Acum, TSMC plusează și spune că va fi nevoie să investească 100 miliarde dolari pentru a crește capacitatea de producție în următorii trei ani, mizând pe faptul că va crește constant și cererea.

După anunț au crescut acțiunile celor mai importanți furnizori ai TSMC, dar rămâne o întrebare: cum va finanța compania o extindere atât de costisitoare.

Sursa: Bloomberg