​Microsoft este în discuții avansate pentru a cumpăra cu 16 miliarde dolari compania Nuance Communications care a pus bazele tehnologiei cu care a fost dezvoltat asistentul vocal Siri al Apple. Informația a fost relatată de Bloomberg, dar cele două companii nu au confirmat-o. Cea mai mare achiziție a Microsoft a fost în 2016, când compania a cumpărat LinkedIn, cu 27 miliarde dolari.

MicrosoftFoto: Bennymarty, Dreamstime.com

Sursele spun că un anunț va fi făcut zilele acestea. Prețul oferit de Microsoft este cu 23% mai mare decât prețul acțiunilor Nuance de vineri.

Nuance activează în domenii precum ”artificial intelligence” și ”speech recognition technology” și are o valoare de piață de 13 miliarde dolari. Compania a avut venituri de aproape 1,5 miliarde dolari în anul fiscal precedent și venituri nete de 91 milioane dolari. Cu un an înainte avusese pierderi de 217 milioane dolari.

Microsoft și Nuance colaborează din 2019 în domenii precum telemedicină. Microsoft are o valoare de piață de peste 1.900 miliarde dolari și are în plan mai multe achiziții mari.

Sursele spun că tranzacția va fi anunțată în aceste zile, însă există o posibilitate ca înțelegerea să pice.

Nuance are sediul în Burlington, Massachusetts și a fost unul dintre pionierii care au dezvoltat soft-uri de inteligență artificială pentru recunoaștere vocală, iar tehnologia sa a fost folosită pentru a construi răspunsurile pe care le dădea asistentul vocal Siri al Apple.

Sistemele de recunoaștere vocală ale Nuance sunt folosite în mai multe industrii, dar compania și-a văzut veniturile scăzând în ultimii ani și încearcă să se orienteze doar în câteva domenii unde perspectivele sunt mai promițătoare.