​Apple a anunțat marți o nouă versiune a tabletei iPad Pro, noi generații ale computerului de birou iMac, dar și o nouă variantă de culoare pentru iPhone 12. Compania a anunțat și AirTag, un disc mic de 29 de dolari care poate fi atașat la breloc sau pus în portofel pentru a găsi aceste lucruri, în caz că le pierzi.

Prezentare iMacFoto: Apple

Apple a anunțat noi computere de birou iMac care au ecran de 24 inci și costă, în funcție de configurație, între 1300 și 1700 dolari. Versiunea de top va fi disponibilă în șapte variante de culoare. Noile Mac sunt dotate cu procesorul M1 al Apple și au și senzor de amprentă. Terminalele sunt și mai subțiri.

Noul procesor M1 se găsește și în noile tablete iPad Pro prezentate tot marți: au ecrane de 11, respectiv 12,9 inci și pot fi comandate din 30 aprilie la prețurile de 799, respectiv 1.099 dolari. Dat fiind că tot mai multă lume a stat acasă și a avut nevoie de tablete, vânzările iPad au crescut cu 40%.

Apple este foarte mândră de acest propriu procesor M1 care în noiembrie anul trecut a înlocuit procesoarele Intel pe laptop-urile MacBook.

Au fost noutăți și pe partea de Apple TV, iar compania a anunțat și un update pentru aplicația Podcasts.

Apple a anunțat și AirTag, un disc de mărimea unei monezi ce poate fi atașat de diverse lucruri pentru a te ajuta să le găsești, în caz că le pierzi. Unul costă 29 de dolari, iar un set de patru bucăți este 99 de dolari.

Compania a anunțat și că iPhone 12 va fi putea fi comandat și în culoarea violet. Acest ”purple iPhone” poate fi comandat din 23 aprile.