Uber a anunțat extinderea în mai multe orașe a două servicii lansate anul trecut în premieră. Uber Hourly este o opțiune introdusă pentru prima oară în SUA, în mai anul trecut, iar pentru 50 de dolari poate fi închiriat cu ora un șofer care să facă oricâte opriri dorește clientul. Uber Connect este un serviciu prin care userii pot trimite pachete și a fost lansat în aprilie 2020. Acum, aceste servicii vor fi disponibile în mai multe orașe.

Masina UberFoto: LCVA, Dreamstime.com

”Uber Connect este o modalitate rapidă și accesibilă de a trimite pachete prietenilor și familiei folosind aplicația Uber. Serviciul este deja disponibil în peste 25 de orașe și va fi extins în țările europene, inclusiv în orașe precum Amsterdam, Londra, Oslo sau Varșovia”, spune compania.

Compania extinde și serviciul Uber Hourly, care permite rezervarea unei mașini și a unui șofer pe oră. Această funcție este gândită pentru ieșiri rapide, pentru a face cumpărături și pentru întâlniri cu prietenii în oraș - totul într-o singură călătorie, cu un singur șofer. Serviciul este disponibil în câteva orașe din Australia, Statele Unite și EMEA. De asemenea, în următoarele luni, acesta va fi introdus în țări precum Olanda, Portugalia și Suedia.

Compania va lansa și un nou serviciu pentru cei care vor să-și planifice călătoriile: se numește Uber Reserve. Serviciul va fi inițial lansat în Statele Unite. Noua opțiune va permite, printre altele, planificarea unei călătorii cu un șofer preferat cu până la 30 de zile în avans.

În România Uber este prezentă în 10 orașe. Compania de ridesharing s-a lansat la București în 2015, și s-a extins apoi la Cluj, Timișoara, Brașov și Iași. În vara anului 2020, serviciul a devenit disponibil și în Constanța, iar în lunile recente, Uber s-a lansat în Craiova, Galați, Ploiești și Pitești.