Google a lansat aproape ”pe furiș” un nou sistem de operare denumit Fuchsia OS care va fi prezent pe boxa inteligentă cu ecran Nest Hub, scrie 9to5google.com. Este un eveniment faptul că Google a lansat pe un produs de larg consum un nou sistem de operare, iar presa internațională se întreabă care este planul cu acest Fuchsia OS în anii viitori.

Google FuchsiaFoto: 9to5google.com

În 2016 au apărut primele informații că Google lucrează la un nou sistem de operare, iar atunci au fost voci care au spus că va înlocui Android, dar nu se pune problema de așa ceva.

FuchisOS va fi prezent pe boxa smart Nest Hub unde va înlocui sistemul CasOS, foarte puțin cunoscut și el. Marea diferență este că FuchsiaOS nu este bazat pe Linux, ca Android, ci nucleul sistemului (kernel) este numit ”Zircon”.

Kernel-ul este nucleul sistemului de operare, practic componenta fundamentală a sa. Kernel-ul controlează accesul la diferitele resurse și permite celorlalte componente — hardware și software — să interopereze.

Pentru userii de Nest Hub schimbarea nu va fi perceptibilă, dar dacă cei de la Google sunt mulțumiți, FuchsiaOS va fi prezent și pe alte dispozitive Nest.

Marea întrebare este dacă în câțiva ani acest sistem de operare ar putea ajunge pe laptop-uri sau chiar pe smartphone-uri. Imposibil de spus acum, însă 9to5google.com scrie că este clar că inginerii de la Google au dezvoltat acest sistem având în minte și utilizarea pe ecrane mari gen desktop și laptop.