Facebook și Instagram le vor permite user-ilor care vor dori asta să ascundă contorul de like-uri la postări. Opțiunea a fost testată pe un număr de useri și va deveni curând disponibilă pe Instagram și apoi și pe Facebook pentru ”reacții”, în câteva săptămâni. Goana după like-uri pune presiune psihică pe oameni și dăunează și calității conținutului postat, au arătat câteva studii din ultimii ani.

FacebookFoto: Piotr Adamowicz, Dreamstime.com

Problema numărului de ”inimioare” pe Instagram și de reacții, pe Facebook, este cât se poate de serioasă, fiindcă mulți useri devin supărați după ce primesc mai puține aprecieri decât și-ar dori la unele postări. Problema este mai gravă în rândul celor tineri care sunt ușor influențați de ce cred cei din jurul lor și, în multe cazuri, userii au șters postări la care au primit prea puține like-uri.

Instagram a făcut experimente cu ascunderea contorului de like-uri începând cu anul 2019 în țări precum Italia, Japonia, Brazilia sau Canada, iar acum userii din toată lumea vor putea ascunde contorul.

Asta înseamnă că userii vor putea decide ce li se potrivește cel mai bine: să nu vadă câte like-uri au postările altora sau să dezactiveze contorul de like-uri la propriile postări. Evident că vor putea să lase lucrurile cum sunt acum.

Cei de la Facebook au discutat și să scoată cu totul contorul de like-uri, însă ar fi fost o decizie mult prea radicală ce ar fi supărat mulți useri, scrie TechCrunch.

Like-urile sunt folosite pentru a măsura popularitatea diverselor postări, dar mulți useri ”vânează” like-uri și postează doar pentru a obține cât mai multe aprecieri. Se speră că posibilitatea de a ascunde contorul va elimina o parte din presiune.

Pe Facebook, userii vor trebui să intre în meniul “Settings & Privacy” de unde pot alege apoi opțiunea “Hide number of reactions” ceea ce va ascunde numărul de reacții de la propriile postări și de la postările altora pe News Feed, grupuri și pagini.