De cand m-am intors in tara, am avut de recuperat masiv la ascultat podcasturi si iata ca am ajuns si la TWIT-uri. In episodul 132 din 18 februarie este invitat Jason Calacanis, antreprenor cu trecut zbuciumat, idei crese si gura sloboda. Jason sussine o chestie interesanta si anume ca Google de-abia asteapta sa puna gherutele pe Skype, pentru care negociaza cu Ebay de aproximativ un an. Miscarea are oarece logica in sensul in care n-ar fi prima oara cand Google cumpara un serviciu extern de succes pentru a inlocui un proiect propriu (vezi YouTube versus Google Video) iar GTalk-ul nu are nici pe departe popularitatea Skype. Asta, fara a pomeni de faptul ca Ebay nu au reusit sa faca o integrare serioasa cu Skype si nici la capitolul profitabilitate lucrurile nu au mers tocmai stralucit, scrie Adrian Spinei pe blogul sau.

Mergand mai departe cu speculasia si introducem in ecuasie recentul efort al Google de cautare prin intermediul recunoasterii vocale. Aplicand in timp real o astfel de tehnologie pentru publicitatea Google, ne putem imagina un viitor in care convorbirile gratuite pe Skype vor suna cam asa:

O convorbire ca oricare alta:

- Salut, ce faci?

- (Pe Skype): Nu prea bine, mi s-a stricat laptopul.

Solutia - Google Adwords sugereaza: apasa 1 pentru laptopuri noi, apasa 2 pentru a primi catalogul Quelle, apasa 3 pentru clipuri haioase.

In afara de cazul in care Calacanis face misto, dar macar e un misto interesant.

Ah si - da - stiu ca exista o companie americana relativ obscura care ofera deja un astfel de serviciu (ma rog, in cazul lor sunt reclame care se afiseaza in browser, desi nu sunt deloc sigur ca vreau sa stau cu ochii in browser in timp ce vorbesc cu cineva). Nici nu vreau sa-mi imaginez…

Comenteaza pe blogul lui Adrian Spinei.