Intel Corp a ales numele Atom pentru noua familie de procesoare cu consum redus de energie, a anuntat cel mai mare producator mondial de semiconductori, informeaza Reuters.

Atom e numele noii familii de procesoare cu consum redus de energie care vor fi instalate pe dispozitive mobile ce ofera acces la internet, dar si pe laptop-uri low-cost si desktop-uri.

Intel considera ca exista o piata uriasa pentru dispozitivele de dimesiuni mici care se pot conecta la internet dar si pentru laptop-urile ultra low cost pe care Intel le numeste "netbook", dispozitive care vor costa circa 250 de dolari.

Familia Atom e bazata pe o microarhitectura creata special pentru dispozitivele extrem de mici si gandita sa consume extrem de putina energie. Cele doua chip-uri au fost cunoscute pana acum sub numele de cod Silverthorne si Diamondville si vor intra pe piata la mijlocul anului.

Numele Atom se alatura altor familii de procesoare vandute de Intel, precum Core, Core 2, Celeron sau Xeon.

"Atom reprezinta o schimbare fundamentala in design, Procesoarele sunt mici, insa suficient de puternice pentru a permite o experienta deosebita pe internet cu aceste noi dispozitive. Credem ca vor da tonul inovatiilor in industrie", a spus Sean Maloney, director de vanzari si marketing la Intel.