​Apple a anunțat miercuri rezultate financiare excelente, profitul aproape s-a dublat, la 21,4 miliarde dolari, iar cifra de afaceri a urcat cu 36%, spre 81,4 miliarde dolari. Vânzările de iPhone au fost peste așteptări între aprilie și iunie, iar Apple a ajuns să fie evaluată la 2.500 miliarde dolari.

Magazin Apple StoreFoto: Mirko Vitali, Dreamstime.com

În ultimii ani vânzările de iPhone-uri scădeau de la trimestru la trimestru, piața fiind saturată, însă pandemia a schimbat acest lucru și vânzările telefoanelor au început să crească. În trimestrul trecut vânzările de iPhone-uri au urcat cu 50%, spre un total de 39,6 miliarde dolari și un astfel de procent nu este ușor de atins. Este al treilea trimestru consecutiv în care vânzările iPhone cresc și trimestrul trecut au crescut vânzările tuturor categoriilor de produse.

De câțiva ani compania nu mai publică și numărul de unități vândute, ci doar volumul total de vânzări (în miliarde dolari).

La capitolul vânzări pe regiuni geografice, Apple a crescut peste tot, iar în China avansul a fost de 58%, fiind al treilea trimestru consecutiv în care creșterea în această regiune trece de 50%. În China s-a vândut bine și ceasul Apple Watch.

Tot trimestrul trecut a atins un record și capitolul servicii, cu vânzări de peste 17 miliarde dolari, fiind vorba de abonamentele de muzică, TV și de comisioanele din App Store.

Și marja de profit a fost printre cele mai mari din istoria companiei.