PayPal Holdings Inc a purtat discuții cu cei de la Pinterest pentru o eventuală achiziție, spun surse citate de Bloomberg. Suma vehiculată pentru rețeaua socială cu aproape 500 de milioane de useri era de 39 miliarde dolari. Pinterest este o rețea socială pentru diverse hobby-uri, iar valoarea de piață a companiei a crescut de patru ori de la începutul pandemiei. Financial Times a scris că în 2020 Microsoft a purtat discuții pentru a cumpăra Pinterest.

PinterestFoto: Michele Ursi, Dreamstime.com

Acțiunile Pinterest au crescut cu peste 10% după apariția informației.

PayPal a avut mult de câștigat de pe urma creșterii fulminante a shopping-ului online și dacă ar reuși să cumpere Pinterest ar intra în domeniul ”social commerce” care este foarte promițător.

Pinterest se descrie ca fiind ”un motor de descoperire vizuală care te ajută să găsești idei precum rețete, surse de inspirație pentru casă sau stil și multe altele”. În fluxul principal pot fi găsite Pin-uri, persoane și companii.

În martie 2020 Pinterest era evaluată la 9 miliarde dolari, iar în februarie 2021 a atins maximul de 54 miliarde dolari. Acum este la 39 mld.

Pinterest este din aprilie 2019 pe bursă, acțiunile erau atunci 19 dolari, în timp ce în prezent au ajuns să fie cotate la 61 dolari.

Pinterest are 478 milioane de useri care intră cel puțin o dată pe lună, numărul crescând cu 120 de milioane într-un an și jumătate.