​Instagram a anunțat, prin vocea șefului său, Adam Mosseri, că din 2022 va fi introdusă opțiunea de a vedea postările în ordine invers cronologică și nu doar în funcție de cum le aranjează algoritmii rețelei. Mosseri a fost audiat în Congresul SUA în legătură cu efectele pe care Instagram le are supra sănătății mentale a adolescenților, iar compania a promis o serie de lucruri, ca răspuns la acuzațiile ce i se aduc.

InstagramFoto: M A Soliman, Dreamstime.com

Instagram a introdus în 2016 afișarea postărilor în funcție de ce au calculat algoritmii că ar vrea userii să vadă și a făcut mai multe modificări de atunci, introducând și postări recomandate. Acest feed algoritmic a fost criticat de mulți useri care au spus că nu mai văd postările de la prietenii apropiați sau că le văd foarte jos în ”feed”.

Mulți useri consideră că nu mai au niciun fel de control asupra a ceea ce văd pe rețea dacă totul este afișat 100% în funcție de algoritmi.

Mosseri a spus că Instagram lucrează de câteva luni la opțiunea feed-ului cronologic și că aceasta va fi disponibilă în primele luni din 2022.

Rețeaua a mai anunțat zilele acestea și o serie de opțiuni care le permit user-ilor să vadă clar cât timp au stat pe rețea și pot alege să fie invitați să ”ia o pauză” dacă au stat prea mult ”răsfoind” diverse postări.

Spre exemplu, userii pot alege să le fie afișate mesaje pop-up când au stat prea mult explorând o singură temă sau mesaje care le spun că au stat pe rețea 10, 20 sau 30 de minute într-o singură sesiune.