​Microsoft, compania care recent a anunțat cea mai mare tranzacție din tehnologie, a publicat rezultatele financiare, iar cifra de afaceri, dar și profitul, au crescut cu aproximativ 20%. Microsoft și-a mărit de 7 ori valoarea de piață în ultimii 8 ani mizând mai ales pe servicii de cloud și pe soft-uri pentru clienții companii.

MicrosoftFoto: Bennymarty, Dreamstime.com

În trimestrul trecut, cifra de afaceri a fost de 51,7 miliarde dolari, față de 43 miliarde dolari acum un an, iar venitul net a urcat de la 15,4 miliarde dolari, la 18,7 miliarde dolari.

Satya Nadella, șef al companiei și cel care a avut rolul esențial în relansarea ei, a spus că cererea în domeniul serviciilor este încă foarte puternică și domeniul ”digital tech” este printre puținele care au mers bine în pandemie.

Platforma de cloud și-a văzut vânzările crescând cu 32%, spre 22,1 miliarde dolari, datorită cererii în creștere pentru Office 365 și pentru Azure.

Microsoft are 125 miliarde dolari cash, iar 70 de miliarde dintre aceste rezerve se vor duce către achiziția Activision, una dintre cele mai îndrăznețe mișcări făcute vreodată de un gigant din tehnologie.