Microsoft este în discuții pentru a cumpăra Mandiant Inc, una dintre cele mai cunoscute companii din domeniul securității cibernetice, spun surse citate de Bloomberg. Nu este clar încă dacă se va ajunge la un acord, dar Microsoft a anunțat că va investi 20 miliarde dolari în domeniul cybersecurity în următorii cinci ani.

MicrosoftFoto: Andreistanescu | Dreamstime.com

Mandiant este una dintre cele mai cunoscute companii din domeniul securității cibernetice și furnizează soluții de răspuns la incidente de securitate (cyber-incident response), dar și de testare (cybersecurity testing).

Acțiunile Mandiant au crescut cu 18% după apariția zvonurilor, iar capitalizarea a ajuns la 4,3 miliarde dolari. Microsoft are o capitalizare de piață de 2.280 miliarde dolari și este interesată de investiții în domeniul securității cibernetice, cumpărând două companii mai mici anul trecut.

Bllomberg scrie că nu se știe dacă Microsoft va face și o ofertă, discuțiile fiind acum în fază preliminară.

Mandiant a fost fondată în 2004 și are sediul în Reston, statul american Virginia. A devenit cunoscută pentru publicul larg în 2013 după un raport în care vorbea și despre spionajul cibernetic chinez.

Surse: Bloomberg, Reuters