​​Samsung a anunțat lansarea în România a noului videoproiector portabil și dispozitiv pentru divertisment numit The Freestyle, gadget care fusese prezentat în premieră mondială la târgul CES Las Vegas. Cântărește 830 de grame, iar compania spune că este simultan videoproiector, boxă inteligentă și lampă ambientală. The Freestyle este unul dintre cele mai interesante gadget-uri lansate în 2022 pe plan local, dar prețul nu este mic: 4.299 lei.

Proiectorul Samsung FrreestyleFoto: Samsung

Compania caracterizează acest proiector smart ca fiind un fel de ”televizor fără ecran” ce poate fi folosit în mai multe feluri.

Dimensiunile proiectorului sunt 104.2 x 172.8 x 95.2 mm, iar rezoluția este 1920 x 1080 pixeli.

”Destinat generației Z și milenialilor, Freestyle este un videoproiector, o boxă inteligentă și un dispozitiv de iluminare ambientală, toate încorporate într-un singur dispozitiv ușor și portabil. Când vine vorba de portabilitate, Freestyle cântărește 830 de grame, permițând ca orice spațiu să poată fi schimbat cu ușurință într-un ecran. Spre deosebire de videoproiectoarele convenționale, sub formă de cutie, Freestyle are un suport ce permite rotirea până la 180 de grade, permițând utilizatorilor să urmărească videoclipuri de înaltă calitate oriunde - acesta putând fi așezat pe masă, podea, perete sau chiar tavan - fără a fi necesar un ecran separat”, spune compania.

Caracteristicile permit dispozitivului să-și ajusteze automat ecranul la orice suprafață, în orice unghi, oferind de fiecare dată o imagine perfect proporțională. În plus, funcția de focalizare automată îi permite lui Freestyle să afișeze o imagine clară pe orice suprafață, în orice unghi, de la 30 până la 100 de inci în dimensiune, mai spune compania.

De asemenea, Freestyle are în componență un radiator dublu care permite un bass clar, fără distorsiuni.

În ceea ce privește alimentarea, The Freestyle este compatibil cu baterii externe care acceptă USB-PD și ieșire de 50 W/20 V sau mai mult, astfel încât utilizatorii să-l poată lua cu ei unde vor.