Anul trecut s-au vândut în lume 7 milioane de telefoane pliabile, creștere de peste 250% față de 2020, avansul datorându-se celor de la Samsung care au lansat două modele ce au mers foarte bine: Flip3 și Fold3, arată datele IDC. Compania de analiză estimează o creștere medie anuală de aproximativ 70% a pieței mondiale pentru următorii patru ani.

Galaxy Z Flip 3 și Fold 3Foto: Hotnews

IDC spune că în 2020 s-au vândut în lume 1,9 milioane telefoane pliabile, anul trecut s-a ajuns la 7 milioane, iar estimarea pentru anul 2025 este 27,6 milioane de unități. Aceste telefoane, care costă de la 1.000 de euro, sunt însă o nișă, reprezentând sub 1% din paiața totală a smartphone-urilor.

Citește și: REVIEW Samsung Galaxy Z Flip 3 - Ce ne-a plăcut și ce NU ne-a plăcut la cel mai accesibil telefon pliabil de până acum / Plus: Câteva impresii și cu telefonul-tabletă Fold 3

IDC spune că piața a crescut cu peste 250% anul trecut datorită Samsung care a lansat Flip3, telefonul pliabil cu cel mai mic preț de până acum (5.300 lei preț de lansare în țară).

IDC mai spune că Samsung a dovedit că există cerere în acest segment al pliabilelor, atât timp cât prețul scade și telefoanele sunt mai bine realizate și mai rezistente.

Interesant este că modelele Flip3 și Fold3 au umplut pentru Samsung golul lăsat de seria Galaxy Note și a atras și clienți noi pentru brand.

Pentru cei care și le permit, telefoanele pliabile reprezintă cea mai mare schimbare vizuală din ultimii ani la smartphone-uri, un segment în care multă lume spune că toate modelele arată cam la fel. Telefoanele pliabile reprezintă un mod de diferențiere și în unele cazuri aceste telefoane ”foldable” sunt prezentate ca înlocuitor atât pentru smartphone și pentru tabletă, dar IDC spune că acest scenariu de consum nu este des utilizat.

În anii ce vin vor intra noi companii în piață, iar prețurile de pornire vor mai scădea. IDC nu spune cât de mult ar putea scădea prețurile pliabilelor în următorii ani, dar putem presupune că modelele Entry nu vor costa prea curând sub 500-600 de euro.