Elon Musk preia 9,2% din Twitter, în valoare de 2,9 miliarde dolari, iar acțiunile rețelei sociale au crescut cu 26%. Musk folosește frecvent Twitter și are 80 de milioane de urmăritori, dar unele postări au fost extrem de controversate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Musk a cumpărat aproape 74 de milioane de acțiuni Twitter, în valoare de 2,89 miliarde dolari.

Twitter avea o capitalizare de piață de 31,4 miliarde dolari, iar maximul fusese în februarie 2021: 61,5 miliarde dolari. Țările cu cel mai mare număr de utilizatori Twitter sunt SUA, Japonia, India, Brazilia, Indonezia, Marea Britanie, Turcia, Coreea de Sud, Mexic și Thailanda.

Anunțul vine la doar două săptămâni după ce Musk criticase public Twitter și făcuse un sondaj în care întreba oamenii dacă ei consideră că rețeaua aderă la principiile de liberă exprimare.

Musk spunea la final de martie că se gândește în mod serios să construiască o rețea de socializare nouă.

Musk dezvăluise informația când i-a răspuns unui utilizator al Twitter care l-a întrebat sâmbătă dacă are în vedere construirea unei rețele sociale bazat pe un algoritm cu sursă deschisă (open source) care să pună accentul pe libertatea de exprimare, și pe care „propaganda să fie minimă”.

Elon Musk, un utilizator prolific al Twitter, a criticat recent platforma social media din cauza politicilor sale legate de ștergerea anumitor tipuri de conținut.