​Epic Games, dezvoltatorul jocului Fortnite, este evaluată la 31,5 miliarde dolari după una dintre cele mai mari investiții în gaming din ultimele două decenii, investiție ce are legătură cu dezvoltarea mediului virtual numit metavers.

FortniteFoto: Vadreams, Dreamstime.com

Epic Games a primit o investiție de două miliarde dolari de la Sony și de la Kirkbi, grupul de investiții care deține Lego. Fiecare companie a contribuit cu un miliard de dolari.

Epic Games a lansat Fortnite în 2017 și spune că are peste 350 de milioane de useri. Jocul este popular și are multe evenimente de mediu virtual: s-au ținut concerte live, există și zone de socializare și planurile companiei sunt să dezvolte mult această latură de metavers.

Epic Games și Lego au anunțat recent că au semnat un parteneriat pentru accelerarea construirii metaversului, spații unde jucătorii pot să se distreze cu prietenii și unde brand-urile să poată crea diverse experiențe, iar dezvoltatorii să vină cu aplicații ce pot fi accesate cu ajutorul unor căști de realitate virtuală.

Epic Games și Lego au anunțat recent un parteneriat pentru dezvoltarea unor aplicații de metavers pentru copii.

Cei doi ani de pandemie au dus la creșterea puternică a pieței de jocuri video pe toate tipurile de dispozitive și o mulțime de companii investesc mult în domeniu, fie că este vorba de Microsoft, Sony sau Apple.

Surse: Financial Times, Eurogamer.net

Sursa foto: Dreamstime.com