Apple încearcă de ani de zile să pună pe ceasul Watch - ajuns la a șaptea generație - senzori tot mai sofisticați, însă problemele tehnice întâmpinate au tot adus amânări. În cel mai bun caz, un senzor pentru măsurarea tensiunii arteriale ar putea fi adăugat în 2024, scrie Bloomberg.

Apple StoreFoto: James Crawford, Dreamstime.com

Presa a scris în ultimii ani că Apple ar fi vrut să pună mai mulți senzori pe ceasul smart, însă este extrem de complicată dezvoltarea unor senzori atât de mici care să măsoare cu exactitate tensiunea, glicemia sau temperatura. Din acest motiv omologarea acestor senzori este complicată.

Bloomberg scrie că, dacă totul merge bine, tehnologia va fi pe ceas în 2024, dar este foarte posibil ca senzorul de măsurare a tensiunii să fie prezent abia în 2025.

Un astfel de senzor a fost plănuit încă de acum patru ani, dar sunt mari probleme cu acuratețea în teste și de aceea nu a putut fi lansat.

Este lungă istoria dorințelor Apple de a pune diverși senzori pe ceas

Apple ar fi vrut să pună încă din 2015 și senzori care să măsoare glicemia fără a fi nevoie să se ia sânge, însă tehnic acest lucru se dovedea extrem de greu. În plus, apărea o problemă de omologare în caz că ceasul ar fi furnizat purtătorului sfaturi medicale pornind de la nivelul acestor indicatori. Într-un cuvânt, Apple nu ar fi exclus litigii cu autoritățile de reglementare din domeniul medical pe tema datelor de sănătate furnizate de ceas.

Și cele mai noi modele cu senzor EKG arată cât de complicat este să incluzi într-un ceas senzori care să fie și mici și super-preciși. La construirea oricărui ceas de succes trebuie făcute compromisuri, fiindcă spațiul disponibil este foarte redus, și deci trebuie folosit cu grijă.

Sursa foto: Dreamtime.com