​Un grup de foști acționari Twitter l-au dat în judecată pe Elon Musk pe motiv că a așteptat prea mult să facă public faptul că a cumpărat 9,2% din Twitter. Cel care îl cheamă în judecată spune că Musk a putut cumpăra multe acțiuni Twiter la prețuri foarte mici și cei care și-au vândut acțiunile în acele zile au obținut prețuri prea mici.

Elon MuskFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Plângerea a fost depusă la un tribunal federal din Manhattan, Musk fiind acuzat că a făcut declarații false, care au indus în eroare și care au conținut și omisiuni.

Conform legii, Musk ar fi trebuit să comunice faptul că a cumpărat acțiuni în termen de zece zile, până pe 24 martie, dar Musk a făcut anunțul pe 4 aprilie și imediat cotația acțiunilor Twitter a crescut cu 27%. Musk a devenit cel mai important acționar individual la Twitter, iar cotația a crescut, mișcarea lui Musk fiind privită ca un vot de încredere pentru companie.

Acționarii care au depus plângerea spun că au existat câteva consecințe ale faptului că Musk nu a notificat achiziția: el a putut cumpăra acțiuni Twitter la prețuri mici, iar acționarii care au vândut acțiunile în acele zile le-au vândut la prețuri „scăzute în mod artificial” și deci au obținut sume mai mici.

Acționarii care au depus plângerea sunt cei care au ieșit din acționariatul Twitter între 24 martie și 1 aprilie. Ei spun că Musk avea termen legal de zece zile să anunțe autoritatea Securities and Exchange Commission că a depășit pragul de 5% acțiuni deținute la Twitter. Pragul a fost depășit pe 14 martie și Musk ar fi trebuit să notifice autoritatea până pe 24 martie.

Surse: Reuters, Business Insider