​Microsoft a înregistrat trimestrul trecut rezultate financiare foarte bune, veniturile crescând cu 18% la 49 miliarde dolari. Compania are o capitalizare de 2.000 de miliarde dolari și nu a fost afectată de războiul din Ucraina, fiindcă Rusia reprezintă mai puțin de 1% din business-ul total.

MicrosoftFoto: Jonathan Weiss, Dreamstime.com

Veniturile au urcat de la 41,7 miliarde dolari, la 49,3 miliarde dolari. Profitul net a urcat de la 15,4 miliarde dolari, la 16,7 miliarde dolari.

A mers excelent platforma de cloud Azure, la care veniturile au urcat cu 32%, spre 23,4 miliarde dolari. Business-ul de „personal computing” a urcat cu 11%, spre 14,5 miliarde dolari.

Linkedin, platforma de job-uri cumpărată de Microsoft în 2016 a urcat cu 34%, pandemia ducând la creșterea cererii pentru serviciile de recrutare.

Dacă alte companii, cum ar fi Netflix și Zoom, simt efectele faptului că pandemia s-a terminat și oamenii stau ceva mai puțin în fața ecranelor, Microsoft spune că poate continua ritmul ascendent.

Estimările companiei privind veniturile din trimestrul curent se încadrează între 52,4 și 53,2 miliarde dolari, mai bine decât se așteptau analiștii.

Surse: CNBC, Reuters

Sursa foto: Dreamstime.com