Elon Musk a anunțat că 19 investitori, inclusiv Larry Ellison de la Oracle, au promis că vor contribui cu 7,14 miliarde dolari pentru ca Musk să finanțeze preluarea Twitter. Musk va cumpăra Twitter cu 44 miliarde dolari și are nevoie de investitori și de sprijinul celor mai mari bănci.

Elon MuskFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Musk trebuie să strângă 21 miliarde dolari de la diverși investitori și va finanța preluarea Twitter și cu împrumuturi de la mari bănci internaționale. El a și vândut o mulțime de acțiuni Tesla Motors.

Ca parte a rundei de 7,14 miliarde dolari, un miliard de dolari vin de la Larry Ellison, co-fondator al Oracle și unul dintre cei mai cunoscuți oameni din domeniul IT.

Fondul de investiții Sequoia va contribui cu 800 milioane dolari, iar compania de investiții din Dubai VyCapital va aduce 700 milioane dolari. Bursa de criptomonede Binance va contribui cu 500 milioane dolari.

Prințul saudit Alwaleed Bin Talal Bin Abdulaziz Alsaud va „pune la bătaie” 35 de milioane de acțiuni, în valoare de 1,9 miliarde dolari.

Sauditul este unul dintre cei mai importanți acționari Twitter, iar Musk speră că dintre actualii acționari Twitter, cât mai mulți vor rămâne și după ce va deveni el proprietar. Musk speră că va avea și sprijinul financiar al lui Jack Dorsey, fost șef al Twitter și susținător al ideilor lui Musk.

Surse: Financial Times, Wall Street Journal