​Twitter a anunțat că va plasa avertismente în fața unor conținuturi înșelătoare privind conflictul din Ucraina și va limita răspândirea afirmațiilor dezmințite de grupuri umanitare sau de alte surse credibile, potrivit Reuters.

TwitterFoto: Sharaf Maksumov | Dreamstime.com

Intensificarea combaterii dezinformării în legătură cu invazia Rusiei în Ucraina, pe care Moscova o numește „operațiune militară specială", face parte dintr-o nouă politică care descrie modul în care Twitter va aborda dezinformarea în timpul crizelor.

Noile notificări vor avertiza utilizatorii că un tweet a încălcat regulile Twitter, dar vor permite în continuare oamenilor să vizualizeze și să comenteze. Platforma nu va amplifica sau recomanda astfel de tweet-uri, iar retweet-ul va fi dezactivat.

Abordarea ar putea fi „o modalitate mai eficientă de a interveni pentru a preveni răul, păstrând și protejând în același timp discursul pe Twitter", a declarat Yoel Roth, șeful departamentului de siguranță și integritate de la Twitter.

Twitter pune etichete la postările înșelătoare

Compania va acorda prioritate adăugării de etichete la tweet-urile înșelătoare de la conturile utilizatorilor verificați sau profilurilor guvernamentale oficiale.

Twitter a precizat că definește crizele ca fiind situații în care există o amenințare generalizată la adresa vieții, a siguranței fizice, a sănătății sau a mijloacelor de subzistență de bază.

Compania a mai precizat că politica se va concentra inițial pe conflictele armate internaționale, dar este destinată și evenimentelor precum împușcăturile în masă sau dezastrele naturale.

„În timp ce calendarul pentru această activitate a început înainte de izbucnirea războiului din Ucraina, necesitatea acestei politici a devenit și mai clară pe măsură ce conflictul din Ucraina s-a desfășurat", a mai zis șeful departamentului de siguranță și integritate de la Twitter, Yoel Roth.