​Presa internațională a scris pe larg despre una dintre cele mai mari tranzacții ce ar putea fi anunțată în domeniul tech, iar acum au apărut noi informații. Broadcom este dispusă să plătească 60 miliarde dolari pentru a prelua VMware, iar un anunț ar putea fi făcut joi.

BroadcomFoto: Andreistanescu | Dreamstime.com

Mai sunt detalii de pus la punct, deal-ul ar putea încă să cadă, dar multe vor depinde de Michael Dell care deține 40% din VMware.

Deși este o perioadă foarte complicată, câteva companii mari fac mai des achiziții, fiindcă pot cumpăra cu sume mai mici companiile - țintă dorite, mai ales dacă acestea au probleme și acțiunile le-au scăzut puternic.

Broadcom are o valoare de piață de 222 miliarde dolari, iar VMware, de 40 miliarde dolari. Despre posibila tranzacție a scris prima oară publicația Bloomberg.

Dacă tranzacția se va concretiza, va fi una dintre cele mai mari din domeniul tech. În ianuarie, Microsoft a anunțat că va plăti 69 miliarde dolari pentru Activision Blizzard.

Broadcom a crescut mult în ultimii ani, a făcut o serie de achiziții importante și are nevoie de prezență mai extinsă în piața de corporate-software. Broadcom a încercat să cumpere SAS Institute Inc în 2021 și în 2018 a preluat CA Technologies, pentru 19 miliarde dolari.

VMware și-a schimbat de mai multe ori proprietarul, până de curând a fost deținută de Dell Technologies Inc și este foarte activă în domeniul software-ului de virtualizare, dar s-a extins și în domeniul soft-urilor pentru centre de date.

Surse: CNBC, Reuters

Sursa foto: Dreamstime.com