MP3 player-ul implineste luna aceasta un deceniu. Firma coreeana Saehan Information Systems a lansat in martie 1998 MPMan F10, un MP3 player cu 32 MB memorie si cu un mic LCD pe partea superioara, scrie www.reghardware.co.uk.

Aparatul a fost prezentat sub forma de prototip la targul CeBIT de la Hanovra si a starnit suficient interes incat sa determine firma coreeana sa-l introduca in productie in mai 1998.

In SUA, compania Eiger Labs vindea modelul cu 250 de dolari, insa pretul a scazut la 200 de dolari, dupa ce a aparut un model concurent, Diamond Multimedia Rio PMP300 care costa tot 200 de dolari. Rio PMP300 avea tot 32 MB memorie, insa LCD-ul era mai mare si exista si un slot prin care capacitatea de stocare putea fi extinsa.

Player-ul produs de Diamond Multimedia a intrat intr-un scandal urias cu reprezentantii industriei muzicale din SUA care au incercat sa stopeze comercializarea acestuia pe piata, motivand ca incurajeaza copierea ilegala de fisiere MP3. Diamond a castigat cateva procese, iar MP3 player-ul companiei a devenit celebru, depasind in scurt timp la vanzari device-ul coreean.

Un moment de referinta in istoria MP3 player-ului a fost anul 2001 cand Apple a lansat iPod, care la inceput avea 5 GB capacitate de stocare si era compatibil doar cu dispozitivele Macintosh. Un an mai tarziu, noul iPod devenea compatibil si cu computerele ce utilizau Windows, iar in 2003 Apple lansa iTunes Store, prin care utilizatorii pot cumpara melodii de pe internet.