Abonații unor servicii, precum Netflix, primesc mesaje false, sosite pe mail, prin care sunt atenţionaţi să îşi valideze detaliile de card pentru a păstra subscripţia la serviciu, avertizează vineri Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică.

NetflixFoto: Bekir Ugur / Dreamstime

"Atenţie la astfel de mesaje false sosite pe e-mail, în care clienţi ai anumitor servicii, precum cei ai Netflix, sunt alertaţi despre faptul că trebuie să-şi valideze încă o dată detaliile de card pentru a păstra subscripţia la serviciu! Mesajul în limba engleză este transmis de pe un domeniu din Olanda şi nu are nicio legătură cu compania Netflix. Accesarea link-ului redirecţionează potenţiala victimă către un site de phishing", explică experţii DNSC într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei.

Experții de la Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică subliniază că, pentru a antrena utilizatorii din România să identifice şi să evite cele mai întâlnite ameninţări din mediul online la adresa utilizatorului obişnuit, DNSC, Poliţia Română şi Asociaţia Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată au lansat site-ul Siguranța Online.

Acesta este un instrument folositor utilizatorilor de toate vârstele, pe care îl pot folosi pentru a-şi îmbunătăţi şi perfecţiona frecvent rutina esenţială de securitate cibernetică, notează Agerpres.

Sursă foto: DreamsTime.com