​WhatsApp lansează noi funcții de confidențialitate, ca urmare a cererilor venite de la useri. Vei putea decide cine din agendă poate să vadă că ești sau nu online și, dacă părăsești un grup, poți alege ca cei din grup să nu fie notificați.

WhatsAppFoto: Rafael Ben Ari, Dreamstime.com

Practic poți să eviți mai ușor prietenii și alte cunoștințe, fiindcă poți seta astfel încât numai anumiți oameni din lista de contacte să vadă dacă ești online sau nu. Așadar, poți alege exact cine poate vedea status-ul „last seen”.

În curând va fi introdusă o altă funcție, cea prin care poți alege să părăsești un grup fără ca userii din acel grup să fie notificați de acest lucru. Este ceea ce se numește un „Irish Goodbye”, adică acțiunea de a pleca de la un party fără a-ți lua „la revedere” de la nimeni.

Este o funcție utilă, fiindcă sunt cazuri în care un om care părăsește un grup, probabil dezamăgit, sătul sau furios, este apoi „descusut” în privat de alții de ce a făcut asta.

O altă funcție este în teste și va fi introdusă și ea până la urmă: un mod de a bloca userii din a face print-screen la așa-numitele mesaje de tip „view once”. Acestea sunt poze sau clipuri video care dispar după ce destinatarii le deschid o singură dată, apoi le închid. După închiderea acestor fișiere media, destinatarii nu le mai văd în conversațiile respective și nici nu le mai pot accesa din nou.

Sursa foto: Dreamstime.com

Surse: The Verge, TechCrunch