Booking Holding, cel mai mare furnizor global de servicii turistice online, a anunțat deschiderea oficială a centrului său de IT în București. Compania spune că va investi aproximativ 100 de milioane de euro pe o perioadă de cinci ani și își propune să creeze 500 de locuri de muncă în această perioadă.

La centrul de servicii Booking HoldingsFoto: Agerpres

„În prezent, noul Centru de Excelență din București susține operațiunile de securitate cibernetică și monitorizarea fraudelor, infrastructura IT și analiza achizițiilor, urmând ca pe parcursul acestui an și în 2023 să fie adăugate noi capacități în alte domenii, inclusiv Data Governance, FinTech și marketing”, spune compania.

Centrul are o echipă de conducere completă și peste 150 de angajați în diverse posturi, care sprijină mai multe branduri, iar un parteneriat cu compania Infosys are ca scop creșterea numărului de angajați proprii ai Booking Holdings.

Sunt planuri de extindere până la sfârșitul anului și de creștere la 500 de angajați în următorii cinci ani, Compania va mai angaja în domenii precum tehnologii financiare, securitate cibernetică, dezvoltare software și infrastructură IT.

Centrul se află în clădirea U•Center din zona Tineretului (București).