​Un hacker a postat în week-end video-uri din viitorul joc Grand Theft Auto VI, unul dintre cele mai așteptate titluri de pe piață. Take-Two Interactive Software a confirmat că a fost victima unui atac, dar spune că dezvoltarea jocului nu este afectată. Ultimul joc din seria GTV a fost lansat în 2013, iar GTA 6 va ieși cel devreme la final de 2024.

Grand Theft Auto GTAFoto: Rafael Henrique, Dreamstime.com

Un hacker a postat pe forumuri online imagini din joc, cu personaje, orașe și diverse elemente. Se pare că sunt imagini dintr-o etapă mai veche de dezvoltare, posibil de prin 2017, mai ales că Rockstar Games a început în 2014 lucrul la GTA 6. Multe dintre imagini au fost eliminate, fiindcă încalcă regulile de copyright.

Este unul dintre cele mai importante „leak-uri” din gaming în ultimii ani și unii spun că este un dezastru de PR pentru dezvoltator. Compania spune însă că nu va fi în niciun fel afectată dezvoltarea jocului la care mai este încă destul de lucru.

Datele de prognoză BofA Global Research indică vânzări de 3,5 miliarde dolari imediat după lansare și de două miliarde dolari/an în anii de după.

Hackerul care a postat capturile este același care ar fi reușit recent o breșă în sistemele de la Uber.

Surse: TechCrunch, Reuters

Sursa foto: Dreamstime.com