Grupul Meta a pornit un program prin care vrea să reducă în următoarele luni cheltuielile cu cel puțin 10% și va continua și pe termen mai lung cu reducerile, spun surse citate de Wall Street Journal. După ce multe companii din Silicon Valley au angajat în ritm alert în pandemie, lucrurile s-au schimbat cu 180 de grade.

Facebook - MetaFoto: Scaliger, Dreamstime.com

Meta Platforms (Facebook) a ajuns la o capitalizare de piață de 381 miliarde dolari, în timp ce maximul a fost de 1.007 miliarde dolari, la final de august 2021.

Grupul și-a văzut creșterea mult încetinită, dar numărul de angajați la final de iunie era de 83.000, cu 32% mai mulți decât acum un an.

Compania este în plin program de reducere a cheltuielilor totale, iar ca parte a acestui program se fac reorganizări intense în diverse departamente și se renunță la angajați care au apoi o lună timp pentru a-și găsi alt rol într-una dintre diviziile grupului Meta.

Sursele citate de WSJ spun că sunt în plan tăieri mai consistente care vor veni și prin reducerea bugetelor de consultanță, spre exemplu, dar cea mai importantă parte a tăierilor de cheltuieli va veni din reducerea numărului de angajați.

Sursa foto: Dreamstime.com