ASUS Republic of Gamers (ROG) este un nume care definește performanța în gaming, iar ROG Strix SCAR 17 Special Edition (G733CX) este un model fără rival care înglobează componente de ultimă generație, foarte puternice, ținute sub control de un sistem de răcire high-end pentru o experiență cursivă în jocuri, într-un șasiu personalizat cu accente cybertext întipărite cu cerneală invizibilă.

ROG Strix SCAR 17 Special Edition (G733CX)Foto: Asus

ROG Strix SCAR 17 Special Edition (G733CX) este dovada clară că laptopurile de gaming pot fi cel puțin la fel de capabile ca sistemele desktop, și le pot chiar întrece prin selecția corectă a componentelor și prin dezvoltarea unei soluții de răcire ingenioase, oferind, simultan, și un stil vizual pe care îl poți particulariza în plus cu ajutorul capacelor Armor Caps și prin configurarea diverselor elementelor de iluminare RGB pentru a se asorta perfect cu personalitatea ta de gamer.

Componente care doboară recorduri de performanță

Nucleul central al lui ROG Strix SCAR 17 Special Edition (G733CX) constă în noul procesor Intel Core i9-12950HX cu 16 nuclee și 24 de fire de execuție paralele, un cip surprinzător, capabil să ruleze până la frecvențe maxime de 5.2 GHz pe nucleele Performance, obținând în acest fel un nivel de performanță nemaiîntâlnit în aplicațiile optimizate pentru execuție pe un singur fir, categorie în care sunt incluse și cele mai recente titluri eSports.

Acest procesor are un TDP de 65W, dar poate fi configurat surprinzător de ușor din panoul de comandă Armoury Crate, în modul Manual, până la o putere maximă turbo PL2 de 175W, permițând obținerea unui nivel de performanță incredibil în aplicațiile de creație care nu se folosesc de placa video pentru calcule. În modul Turbo, ROG Strix SCAR 17 Special Edition (G733CX) a fost testat cu rigurozitate și a obținut un scor impresionant de 22.257 puncte în testul Cinebench R23, concurând cu succes cele mai puternice sisteme desktop actuale.

Pentru redarea la un număr mare de cadre pe secundă a celor mai apreciate titluri eSports și cu detalii maxime în cele mai noi jocuri AAA, a fost utilizată cea mai rapidă placă video a momentului, NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti, un model care poate atinge un TGP tipic maxim de 175W când este activă și tehnologia Dynamic Boost. Tipul de jocuri pe care îl preferi va influența alegerea ecranului pentru că ai la dispoziție două afișaje excepționale: rezoluție QHD la 240 Hz sau rezoluție FHD la 360Hz. Caracteristicile principale sunt identice, vorbim de un timp de răspuns de 3 milisecunde, suport Dolby Vision și compatibilitate cu Adaptive Sync pentru afișarea fără întreruperi deranjante a imaginilor în mișcare.

ROG Intelligent Cooling, un sistem de răcire robust

Nivelul de performanță pe care îl poate dezvolta ROG Strix SCAR 17 Special Edition (G733CX) este menținut la cel mai înalt nivel pe durata sesiunilor foarte lungi de joc datorită ROG Intelligent Cooling, un sistem de răcire ultra-performant care a fost optimizat pentru a susține potențialul maxim al componentelor de top.

Cea mai importantă inovație a fost utilizarea unei soluții de răcire speciale ce conține metal lichid, rezultatul măsurabil fiind coborârea temperaturilor pentru CPU și GPU cu încă 5 grade în comparație cu compușii din metal lichid tipici.

Camera de vapori a fost și ea reproiectată complet pentru a acoperi o suprafață mai mare din placa de bază, 48.8%, pentru un transfer termic îmbunătățit pentru CPU, GPU și pentru sistemul de alimentare cu energie. Rezultatul este unul vorbește de la sine: performanță maximă susținută în orice situație.

Un stilul iconic SCAR, modernizat

Inginerii ASUS au adăugat și o surpriză pentru cei care își vor cumpăra laptopul ROG Strix SCAR 17 Special Edition (G733CX): pe carcasa acestuia au fost întipărite cu o cerneală specială, invizibilă în condiții tipic de iluminare, o serie de indicii codificate indispensabile pentru a obține victoria în SCAR Runner, un joc de tip parkour a cărui poveste se desfășoară în universul ROG SAGA. Indiciile sunt ușor de găsit dacă vei utiliza lanterna UV care a fost inclusă în pachetul de accesorii.

Laptopul de gaming ROG Strix SCAR 17 Special Edition (G733CX) poate fi al tău chiar acum dacă îl comanzi din eShop ASUS România.

Și o observație la final: dacă decizi să te înscrii în campania Părerea ta contează, care are loc chiar acum, tot ce ai de făcut este să publici o recenzie foarte scurtă de utilizare a noului tău laptop ASUS cu lungime de cel puțin 200 de caractere pe oricare dintre platformele participante și primești în mod gratuit un an de extindere a garanției produsului.