TikTok lansează noi funcții ce permit utilizatorilor să ajusteze clipuri, sunete, imagini sau text mai ușor, într-un mediu de editare complet nou. A fost lansată și funcția Photo Mode, care reprezintă un nou format tip carusel, disponibil în varianta mobile a aplicației.

TiktokFoto: Peter Kovác, Dreamstime.com

Noile instrumente de editare TikTok le oferă utilizatorilor posibilitatea să ajusteze clipuri, sunete, imagini sau text mai ușor, într-un mediu de editare complet nou, toate în cadrul fluxului de creație TikTok, care include:

  • Editarea clipurilor: Combinarea, scurtarea și separarea clipurilor video.
  • Editarea sunetelor: Decuparea, scurtarea și setarea duratei sunetelor.
  • Editarea și poziționarea textului: Editarea, poziționarea și setarea duratei textului mai ușor.
  • Adăugarea conținutul suprapus: Adăugarea imaginilor și a clipurilor video suprapuse pentru conținut picture-in-picture sau video-in-video.
  • Ajustarea vitezei clipurilor video: Creșterea sau reducerea ritmului clipurilor video.
  • Încadrarea conținutului: Rotirea și folosirea funcțiilor de zoom in sau zoom out a cadrului pentru fiecare video în parte.
  • Adăugarea efectelor sonore.

Funcția Photo Mode

Photo Mode reprezintă un nou format tip carusel disponibil în varianta mobile a aplicației și este ideal celor care își doresc să distribuie imagini de înaltă calitate pe TikTok. Photo Mode a fost creat pentru utilizatorii care vor să posteze în diverse formate, pe lângă cel video.

„Astfel, prin funcția Photo Mode, comunitatea TikTok are oportunitatea să distribuie conținut tip carusel format din imagini statice afișate una după alta în mod automat. Mai mult, creatorii de conținut pot să adauge sunete imaginilor, astfel încât utilizatorii să vizioneze conținutul în propriul ritm”, spune compania.

Aceasta opțiune va fi disponibilă în curând pentru creatorii din România.

Descrieri mai lungi în Photo Mode

„Comunitatea TikTok poate să adauge descrieri mai lungi, de până la 2200 de caractere, pentru fiecare postare realizată în Photo Mode. Prin spațiul suplimentar, TikTok își propune să le ofere creatorilor încă o modalitate prin care se pot exprima și pot crea conexiuni cu comunitatea TikTok, astfel încât să construiască povești în jurul conținutului distribuit în noul format, Photo Mode”.

Sursa: Dreamstime.com