Elon Musk plănuiește concedieri importante în rândul celor 7.500 de angajați ai Twitter și mai are un plan de a crește veniturile: introducerea unui abonament lunar de 20 de dolari pentru cei care vor mult râvnita bifă albastră de verificare a identității în rețea, scriu surse citate de The Verge.

Twitter si Elon MuskFoto: V Yushynov, Dreamstime.com

Twitter are în prezent un serviciu pe bază de abonament, Twitter Blue, la 4,99 dolari/lună, userii care plătesc având mai multe opțiuni de personalizare. Este gratuită în prezent obținerea verificării identității pe Twitter, adică acea bifă albastră de lângă numele profilului care arată că identitatea a fost verificată și că acel om este exact cine spune că este și deci nu ai de a face cu un profil fals.

Procedura de verificare a identității nu este simplă, dar este gratuită în prezent.

Ei bine, dat fiind că Twitter a avut pierderi în opt dintre ultimii ani fiscali, Musk caută surse de venit și una va fi legată de abonamentele Twitter Blue care ar putea ajunge să coste 19,99 dolari/lună pentru cei care vor să obțină și bifa albastră de verificare a identității.

Sursele spun că noua conducere a pus la treaba o echipă de angajați care trebuie să dezvolte până pe 7 noiembrie această opțiune de abonament care ar face ca obținerea verificării să nu mai fie gratuită. Sursele spun că Elon Musk a amenințat că angajații vor fi concediați dacă nu respectă termenul.

Elon Musk a vorbit și în trecut despre faptul că întreg procesul de verificare a identității trebuie schimbat, în lupta cu numărul tot mai mare de conturi false. Sursele spun că planul ar fi ca și cei care au obținut verificarea să fie din nou verificați și să fie obligați să plătească acel abonament nou, dacă nu vor să piardă mult-râvnita bifă. Planul ar fi ca cei deja verificați să adere la noul abonament în cel mult 90 de zile de la intrarea în vigoare a noilor planuri.

Rămâne de văzut dacă planul va fi pus în practică, în condițiile în care 20 de dolari/lună nu este o sumă modică.

Surse: The Verge, IGN.com

Sursa foto: Dreamstime.com