​Volumul căutărilor pe Google în legătură cu Black Friday a fost în România cu 13% mai mare decât în 2021 în luna octombrie, iar oamenii încep să caute tot mai devreme în fiecare an despre „Vinerea Neagră”, arată datele comunicate de Google. Black Friday va fi pe 11 noiembrie, cel mai devreme din istoria sa.

Black FridayFoto: Melpomenem, Dreamstime.com

Black Friday 2022, în căutările pe Google

Cu șase săptămâni înainte de Black Friday începe să crească numărul de căutări, maximul fiind atins în cele 4-5 zile dinaintea zilei pe care o alege eMAG pentru a fi Black Friday în fiecare an.

Căutările pe Google pentru Black Friday 2022 au început să crească din primele zile ale lui octombrie și au crescut mai mult pe 21 octombrie (când a început Black Friday la Flanco) și pe 27 octombrie când a început campania la Altex. Pe data de 21 octombrie printre cei mai căutați termeni pe Google a fost Flanco, iar pe 27 octombrie au fost mai mult de 100.000 de căutări pentru „Altex”.

În ultima săptămână, datele Google Trends arată mai multe „vârfuri” când a crescut numărul de căutări după termenul Black Friday: 26, 27 și 30 octombrie.

La un eveniment de presă organizat de Google, reprezentanți de la câteva companii au vorbit despre câteva tendințe. Spre exemplu, printre produsele la mai mare căutare se vor număra aparatele de încălzit locuința, mașinile de uscat rufe și mașinile de spălat vase. Evident că smartphone-urile și televizoarele se vor vinde în cele mai mari volume.

Cum totul s-a scumpit, rămâne de văzut dacă oamenii vor fi mai raționali și vor cheltui în medie mai puțin. Cert este că persistă ideea generală legată de prețurile de Black Friday care cresc înainte, pentru a avea apoi de unde să scadă.

Spre deosebire de anii trecuți, eMAG nu a mai dat un comunicat oficial cu aproximativ o lună înainte în care anunța data la care va organiza Black Friday. Informația s-a aflat încă de la început de septembrie de pe anumite grupuri de Facebook și a fost confirmată ulterior de eMAG.

Primul Black Friday, în 2011, a fost foarte mic ca amploare și s-a ținut pe 25 noiembrie. În 2016 a fost pe 18 noiembrie, iar în 2022 este cel mai devreme: pe data de 11.

Care sunt în general cele mai populare căutări pe Google legate de Black Friday

telefoane black friday

televizoare black friday

black friday haine

cand este black friday

reduceri black friday

oferte black friday

la ce ora incepe black friday

Black Friday în căutările românilor pe Google în ultimii nouă ani

Google publică în fiecare lună decembrie la secțiunea „Trend” cele mai populare căutări din câteva zeci de țări. Ei bine, Black Friday a apărut constant din 2013 în topul celor mai căutați termeni.

2013:

Sintagma ”Black Friday 2013” a fost locul trei în topul căutărilor

2015

”Black Friday” a fost locul opt în topul celor mai căutate evenimente

2016

”black friday” a fost pe locul 5 în topul celor mai căutate evenimente

2017

eMAG Black Friday a fost pe locul 4 în topul celor mai populare căutări și pe locul 3 în topul evenimentelor

2018

”eMag Black Friday a fost pe locul 3 în topul celor mai populare căutări

2019

eMag black friday a fost cel mai căutat termen în acel an

2020

În topul întrebărilor care încep cu ”Când..?”, pe patru a fost ”Când este Black Friday 2020”. Pe primele trei locuri au fost întrebările ”Când începe școala”, ”Când se schimbă ora în 2020 și ”Când începe școala în ianuarie 2020”.

2021

În topul întrebărilor care încep cu ”Când..?”, pe locul doi a fost „Când este Black Friday în 2021”, pe primul loc fiind „când începe școala?

Sursa foto: Dreamstime.com