Bitdefender lansează o nouă tehnologie care permite „real-time protection” pentru conversațiile purtate pe servicii de chat pe mobil. Noua tehnologie numită Scam Alert detectează linkurile periculoase trimise prin WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram și Discord și notifică utilizatorii imediat despre pericolul la care se expun.

BitdefenderFoto: Bitdefender

Peste două miliarde de persoane folosesc WhatsApp și peste un miliard folosesc Facebook Messenger la nivel global. În acest context, amenințările informatice și escrocheriile livrate prin intermediul aplicațiilor de mesagerie instant și al mesajelor text SMS rămân unul dintre principalele riscuri la adresa utilizatorilor de telefoane mobile în 2022.

Potrivit datelor interne ale Bitdefender, spamul și domeniile de internet periculoase reprezintă împreună 85% dintre URL-urile infectate detectate.

Tot mai des în ultima vreme, link-uri infectate au început să circule prin servicii precum WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram și Discord.

Bitdefender Chat Protection, susține compania, alertează imediat utilizatorii dacă sunt primite sau trimise linkuri periculoase prin intermediul celor mai populare aplicații de chat din lume, inclusiv WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram și Discord.

Chat Protection este inclus în Bitdefender Mobile Security pentru Android prin intermediul tehnologiei Bitdefender Scam Alert, folosită de utilizatori pentru monitorizarea, detectarea și stoparea atacurilor bazate pe linkuri trimise prin intermediul aplicațiilor de mesagerie, notificărilor și mesajelor text SMS.

Atunci când utilizatorii primesc un link suspect în aplicațiile de mesagerie, notificări sau mesaje text, aceștia sunt informați pentru a preveni accesarea sau distribuirea mai departe a linkului.

Chat Protection monitorizează în permanență sesiunile de chat, alertând utilizatorii cu privire la linkuri suspecte care ar putea fi folosite în furtul datelor financiare, datelor de acces la conturi online și altor informații sensibile, spun cei de la companie.

Atunci când sunt detectate linkuri periculoase în timpul sesiunilor de chat, utilizatorul primește un avertisment împreună cu informații despre riscurile asociate și o recomandare de acțiune imediată. În cazul în care avertismentele sunt ignorate, tehnologiile integrate de protecție web împiedică utilizatorul să navigheze către pagina web infectată.